کانون قرآنی-فرهنگی ولیعصر(عج)

فعالیت های قرآنی و مذهبی در جمعی صمیمی

کانون قرآنی-فرهنگی ولیعصر(عج)

فعالیت های قرآنی و مذهبی در جمعی صمیمی

جزوه تربیتی برگرفته از سخنرانی‌های حاج آقا مجتبی

فایل زیر ، جزوه ای است حاوی 58 سخنرانی مکتوب شده با موضوع " تربیت " از استاد اخلاق مرحوم آقا مجتبی تهرانی ایشان در این سلسله سخنرانی ها به تبیین مساله ی تربیت در ابعاد مختلف آن پرداخته اند. با توجه به مطالب بسیار مفید این جزوه مطالعه آن برای مسئولین جلسات موکدا توصیه می‌گردد. این جزوه ، توسط خبرنامه دانشجویان ایران منتشر گردیده است 

 

 http://s2.picofile.com/file/7656128167/Tarbiat.pdf.html   

بخشی از متن به عنوان نمونه:  

 

باید تا پیش از بیست و یک سالگی اساس انسانیت و معنویت در فرد شکل بگیرد. 

  

لذا اگر ما این تعبیر را بکنیم و بگو ییم وقتی انسان به این سن رسید، همانگونه که اسکلت حیوانی دارد، باید یک اسکلت انسانی پیدا کند. باید یک اسکلت انسانی و معنویِ الهی هم داشته باشد. چون همه اینها در رابطه با یکدیگر بودند و از یکدیگر بیگانه نبودند.  

 

سنین خردسالی، زمان بازی است 

 

 اصلاً تربیت و روش دادنها و روش گرفتنها، برای این بود که یک نفر، انسان بشود. یعنی عقل عملی او به فعلیت برسد. این همان تعبیری است که میگویم باید اسکلت انسان یاش درست بشود و شاکله پیدا کند. باید در درون خودش و در بعد معنویاش هم همین طور، شکل پیدا کند. حالا من دو روایت بخوانم. روایت از امام صادق )علیه السلام( «دَعْ ابْنَکَ یَلْعَبْ سَبْعَ سِنِینَ] »]12 بچهات را رهایش کن تا هفت سالگی، بازی کند. ما هم همینطور هستیم که از هفت سال به بعد او را به مدرسه میبریم. یعنی این مقتضای سنی اوست که در آیه هم دارد « اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیاةُ الدُّنْیا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ زینَةٌ وَ تَفاخُرٌ بَیْنَکُمْ همانا زندگی دنیا فقط بازی و سرگرمی و زینت و فخرفروشی و ... است. آیه شریفه هم اول از لعب شروع میکند که ظاهراً همین است. این مسائل وجودی است و تمام معارف ما هم سو با آنهاست. چرا؟ چون دستورات خالق ماست. آن که سازنده من است، خودش خوب بلد بوده است که راه را به من نشان دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد